Tunceli Mezar Bakım Firmaları
Tunceli için henüz mezar bakım firması eklenmemiş.
Firmanızı ücretsiz ekleyin.
Tunceli Mezar Bakım
Tunceli’ de mezar bakımı adına firmalarımızı bir araya getirdik. Sizler için en makul fiyatlara düzenli biçimde mezar bakımınızı yapmaktayız. Bu hizmetimizle beraber susuzluk endişenizi firmalarımız aracılığı ile ortadan kaldırıyoruz. Vefat eden yakınlarınızı en doğru biçimde öbür dünyaya uğurlamak istediğinizi biliyor ve bu isteğinizi anlıyoruz. Yakınlarınızın mezar bakımlarını en makul şekilde yapan firmalar ile çalışıyoruz. Ancak yine de dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var. Bu detayları sizler için daha fazla bilgi derlemek amacıyla iki farklı başlık altında toplayarak konuya açıklık getirmek istedik. İlk konumuz mezar bakım için oldukça önemli olan çiçek dikimi konusu olmakla beraber diğer alt başlığımız mezarlığınıza dikebileceğiniz ağaç türleri hakkında olacak şekilde yazılarımız düzenlendi. Keyifli okumalar diliyoruz.
Mezara Dikilecek Çiçekler
Mezarlara dikilecek bitkilerin susuzluk konusunda sorunları olmaması gerekir. Tunceli’nin soğuğuna da ayrı biçimde kafa tutabilecek bitkilerden olmalıdır. Tunceli’nin aldığı kar yağışı nedeniyle kış aylarında bazı bitkiler sorun yaratmasa da yaz aylarında ki kurak sıcak bu bitkilere zarar verebilir bu nedenle Tunceli mezar bakım başlıklı yazımızda Tunceli’ye özel öneriler sunacağız. Bu bitkilerden bazıları şu şekilde sıralanabilir.
- Zakkum
- Aspidistra
- Karanfil
- Lavanta
- Gül çalısı
- Yükseltilmiş avuç içi
Zakkum: Bilimsel adı Nerium olan bu bitki haftada iki üç kez sulanma istese de -12 C ila 40 C arasında ki sıcaklıklara dayanıklıdır. Maximum boyu altı metredir. Ayrıca ilkbaharda açan çiçekleri oldukça güzeldir
Aspidistra: Çin, Japonya ve Himalayalar bölgelerinden çıkma yani bu ülkelere özgü bir bitkidir. Yetiştirmesi en kolay bitkilerdendir. Maximum boyu altmış santimetredir. 40 C ila -10 C aralığında ki sıcaklara karşı dayanıklıdır.
Karanfil: Bilimsel adı dianthus caryophyllus olan bu çiçek Güney Avrupa kökenli bir türdür. Sık sık sulandığı takdirde -5 C ye kadar sorun yaşamaz
Lavanta: 1 metre boya kadar ulaşabilen lavanta susuzluğa karşın dayanıklığı dışında -5 C sıcaklığa kadar direnç gösterebilir.
Gül Çalısı: Dünyadaki en yaygın çiçekli gül çalısı olmasının yanında 2 ila 20 metre boylara ulaşabilmektedir.3-4 günde bir sulanmalıdır. 38 C ila -12 C arasında dayanıklılık gösterir.
Yükseltilmiş avuç içi: Diğer adıyla yükseltilmiş palmiyenin bilimsel adı trachycarpus fortuneidir. 12 metre boya ulaşabilir. -17 C ila 38C arasında dayanıklıdır.
Mezarlara Dikilecek Ağaçlar
Mezarlara dikilecek ağaçların susuzluk konusunda sorunları olmaması gerekir. Tunceli’nin soğuğuna da ayrı biçimde kafa tutabilecek ağaçlardan olmalıdır. Tunceli mezar bakım başlıklı yazımızda Tunceli’ye özel öneriler sunacağız. Sizler için hazırladığımız ağaç derlemesinden sonra ağaçların özelliklerini de anlatacağız. Sizler için hazırladığımız ağaç listesi ise şu şekilde sıralanmaktadır.
- Selvi Ağacı
- İncir Ağacı
- Zeytin Ağacı
- İğde Ağacı
- Çam Ağacı
- Söğüt
Selvi Ağacı: Ölümsüzlüğü ve dürüstlüğü temsil eder. Minimum sıcaklık -15 C olmakla beraber boyu 15-20 metre kadar olabilmektedir
İncir Ağacı: Anavatanı Doğu Akdeniz ve Asya’dır. Sıcaklık isteği 15 ila 25 C arasındadır.Don olayları bu ağacı oldukça çok etkiler. 700 farklı türü vardır.
Zeytin Ağacı: Bilimsel adı Olea Eureopea olmakla birlikte yetiştirilmesi oldukça zordur. Takma adı ölümsüz ağaç’ tır.15 C üstündeki sıcaklıklara dayanıklıdır. Yıllık 220 mm yağış ister.
İğde Ağacı: Azotu kökünde toplayabilme özelliğine sahiptir.Bu nedenle en verimsiz toprakta bile yetişebilir.
Çam Ağacı: Özellikle karasal iklimin görüldüğü bölgelerde oldukça rahat yetişir. Her mevsim yeşildir. Farklı çeşitleri vardır.
Söğüt: Her mevsim yeşildir. Bilimsel adı Alix’dir