Kabir ziyareti kültürümüzde oldukça önemli olup vefat eden yakınlarımıza, sevdiklerimize duyduğumuzun saygının da bir göstergesidir. Sevdiklerimizi kaybettiğimizde önemi daha da artan mezarlıklara giderken çiçek götürmek ise güzel adetlerimizden biridir. En hüzünlü yerlerden olan mezarlıklara giderken dayanıklılığı yüksek çiçekler alınması önemlidir. Susuzluğa karşı dayanıklı mezar çiçekleri uzun süreler boyunca sevdiklerimizin kabrinde kalması için dikilmektedir. Kabir üzerine dikilen çiçeklerin bakımlarının kolay olması için toprağın da uygun olması gerekir. Mezar toprağı nereden alınır sorusuna uygun toprak seçimi yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. Sıcak yaz aylarına dayanabilen toprak türleri tercih edilerek bitkilerin de uzun süre sağlam kalması sağlanabilir. Mezar bitkilerinden çok sıcak ve soğuk hava koşullarına dayanıklı olanlar kasımpatı, acem halısı, sardunya, kazayağı, buz çiçeği olarak belirtilebilir. Mezarlığa dikilecek çiçekler için uygun boyutlarda çukurlar açılmalı ve çiçekler yerleştirilmelidir. Yabani otların kötü görüntü oluşturmaması için zarif görüntüsüyle kabirleri güzelleştirecek çiçekler dikebilirsiniz.
Mezar Bakımı İçin Mezar Örtücü Bitkiler Hangileridir?
Toprağın yüzeyinin tamamını örten, güzel görüntüsüyle dikkat çeken çiçeklere sardunya, begonya, çuha, menekşe örnek verilebilir. Sardunya ve begonya yaz ayında yetişen bitkiler olup çuha ve menekşe soğuk hava bitkileridir. Çim bitkileriyle de mezarlar örtülebilir. Yüzeyi tamamen kaplayan zemin bitkileri bakımı zor olduğundan tercih edilmemektedir. En çok tercih edilen diğer bitkiler ise yediveren gülleridir. Güzel bir koku, farklı renklere sahip güller mezarlıklar için uygun bitkilerdendir. Mezara toprak eklemek üstünde uygun alan açmak bitkilerin yetişmesi için önem taşır. Her mevsim açabilen, hava koşullarına dayanıklı bitkiler tercih edilmelidir.
Torf Toprak Canlı Bitkilerin Sırrı
Bitki bakımı, yetiştiriciliğine karşı ilgisi olanlar hangi bitki için nasıl bir toprak kullanılması gerektiğini bilmelidir. Bitkiler yapılarına uygun toprağa tutunmak ister. Kendi yapısına uygun toprağa tutunmak isteyen bitkiler için kök ve dallar, iklim, sulama isteği, saksı boyutu, tohum türü önemli unsurlar arasında yer alır. Bitkilerin uzun süre dayanıklı olması, değişken hava koşullarından etkilenmemesi için türleri de özenle seçilmelidir. Bitki ve çiçek yetiştiriciliğinde önemli torf topraklar canlı ve verimli bitkiler sunmasıyla sık duyduğumuz toprak türleri arasındadır. Torf bitki toprakları sayesinde çiçekleriniz daha uzun ömürlü olmakta, evlerinizi renklendirmektedir. Mezar süsleme bitkileri ile toprağı arasında uyum olması gerekmektedir.
Toprak ve Torf Arasındaki Fark Nedir?
Bitkiler için önerilen kompost topraklarla torf toprak aynı özelliklere sahiptir. Torf toprakların oluşması için genellikle çok yıllık bitkiler olmalıdır. Kökler, dallar, ağaçlar olması gerekir. Kompost toprakların oluşumu için çeşitli organik atıklar kullanılmaktadır. Ağaçlar, böcekler, bitkiler kullanılmaktadır. Toprak türlerinden her ikisi de mineral kaynağı durumdadır. Susuzluğa dayanıklı mezar bitkileri uzun süre dayanıklı olmakta ve canlı görüntüsünü korumatadır. Bitkilerin sağlıklı biçimde büyümesine yardımcı olmaktadır.