Denizli Mezar Bakım Firmaları
Denizli için henüz mezar bakım firması eklenmemiş.
Firmanızı ücretsiz ekleyin.
Denizli Mezarlıkları
Denizli Kabir Temizlik Sulama Hizmetleri
Sevdiklerini ve yakınlarını kaybeden kişiler mezarların tertemiz görünmesi, düzgün şekilde çimlenmenin sağlanması için alanında uzman hizmetler sunan firmalardan hizmet almalıdır. Mezarlarda bakımlı çimler olmadan beklentileri karşılamak mümkün olmamaktadır. Mezarlıklarda çimlenme yapılmadan önce mezarın durumu bilinerek temizliğinin yapılması gerekmektedir. Her gün sulama, bir hafta boyunca veya on gün içerisinde çimleri çıkartmak için işlemler gerekmektedir. Mezar toprağı tanınarak mezarda çimlenme yapılması düşünülen alan, kısım belirlenmelidir. Sonraki aşamada mezarın çimlenmesi için toprak kaliteli şekilde seçilmelidir. Çok killi, sıkı, kumlu toprak olmaması ideal yapıda olması için gereklidir. Güzel mezar görüntüsü peyzaj işlemlerini, çiçeklendirme işlemlerini yapan firmalar tarafından yapılmaktadır.
Mezar Bakımında Kullanılan Bitkiler Nelerdir?
Begonya, kazaya, acem halısı, papatya, lahana çiçeği, kasımpatı, şakayık, orman çimi, taflan, menekşe, yeşil sedun, lale, sardunya, açelya, aslanağzı gibi çiçeklerin tercih edilmesi gerekmektedir. Mor renk mezar çiçekleri arasında en çok tercih edilenler eşsiz görüntüsüyle mezarlıklara da estetik görüntü katmaktadır. Mezar çiçeklerinin fiyatları bütçelere göre belirlenmekte olup çiçek ekimleri belli rakamlar arasında tutulmaktadır. Tek kişilik mezarlıklar ortalama olarak 300 ile 500 lira arasında harcamayla tamamlanmaktadır. Bazı kriterlere göre değişen mezar bakım fiyatlarına mezar bakımının yanı sıra yabani otlardan temizlenmesi de etki etmektedir. Mezar çiçekleri fiyatı araştırması yapmak içindeyseniz alanında uzman firmalardan hizmet almanız gerekmektedir.
Çim Yetiştirilmesi ve Sulama İşlemleri Nasıl Olur?
Mezar bakım işlemlerinin tam anlamıyla sağlam ve kaliteli olmasında önemli bir unsur da toprağın ph değeri olmaktadır. Çimlenme olabilmesi için su, hava, besin maddeleri topraktan alınır. Çim yetişmesi için toprağın belli kriterlere sahip olması gerekir. Çimlerin köklerinin iyi derece su ve havayı topraktan alması iyi derecede çim yetiştirilmesinde etkilidir. İşlerin kaliteli, sağlam yapılması için başka bir unsur da toprak derinliğidir. 10 ile 15 cm derinliğinde toprak derinliği olması gerekir. Çimler bu sayede susuzluk, hastalık, olumsuz etkenlere karşı dirençli olmaktadır. Toprak yeterli olmadığında ek toprak getirilmesi gerekebilir.
Mezarların Düzgün Şekilde Çimlenmesi İçin Yapılacaklar
Mezarların toprak düzeyinde olan veya gömülü taş, tahta, çalı veya kayalardan temizlenmesi gerekir. Mezar sulama esnasında suyun belli noktada toplanmasına neden olan drenaj sorunu ortadan kalkmış olmalıdır. Bunun için alanda ki çukur kalan yerler doldurulabilir. Kesinlikle çimlenme yapılan mezarların topraklarının çapalanması gerekmektedir. En az 15 ile 20 cm derinlikte olmalıdır. Çapalama işlemleri toprağın altından çıkan molozlar da temizlenmiş olmaktadır. Mezar yüzeyleri küçük alan olduğu için çapalama işlemleri basit çaba aletleriyle yapılabilir. Mezar çevresi, alanı için büyük, orta bahçeler için dizel, benzinli çapa makinelerinden faydalanılabilir. Toprak ph değeri de7 olmalıdır. Toprağın asit oranının artması bitkiler için zararlı olmaktadır. Toprağa bakılarak ph değere göre toprak ilave edilmelidir. Mezar temizlenmesi, çapalanması, ph değerine baktırılıp ayarlanması gerekmektedir. Toprağın detaylı şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Ağır silindir aletiyle toprak sıkıştırılmalıdır. Tırmık yardımıyla düzlemek, birkaç gün sulamak gerekir.
Mezar Sulama İşlemleri
Mezar için silindirleme işlemleri bittikten sonra sulama işlemleri özenle yapılmalıdır. Yağmurlama sistemleriyle sulama yapılmalıdır. Mezar üzerinde olan çimler bu sistemi çok sevmekte olup kabir üzeri yeşilliklerle kaplanmış olacaktır. Yeni tohum eklenmesi gibi işlemlerdeyse toprak üst tabakası 2 hafta boyunca nemli şekilde kalmalıdır. Sulama işlemleri için sabah erken veya akşam geç saatler tercih edilmelidir. Belli periyotlar ile mezarlıklarda bakım ve sulama işlemleri yapıldığında, peyzajlar gerçekleştiğinde mezarlık ve çevresinin de düzenli görünmesi sağlanmaktadır.