Ankara Mezar Bakım Firmaları

London

 
Henüz puan verilmemiş!
 

Ankara Mezar Peyzajı Çalışmaları ve Peyzaj Türleri

Peyzaj, manzarayı hayal gücüyle birleştirerek dışarıya aktarma sanatıdır. Bir manzaraya baktığınızda içiniz nasıl ferahlıyor ise kaliteli bir peyzaj yapımında da aynı şey gerçekleşecektir. Hatta bazı peyzaj çalışmaları çoğu manzaradan daha güzel olabilir. Peyzaj, yapı itibariyle iç ve dış peyzaj olarak ikiye ayrılır. İç peyzaj; müze, otel, ev, ofis alanlarına yapılabilir. Dış peyzaj ise; park, bahçe, düğün salonu gibi yerlerin çeşitli materyallerle süslenerek nitelikli bir görüntü kazanmasına verilen isimdir. Mezarlıkların düzenli ve bakımlı şekilde kalması için mezar peyzaj çalışmaları yapılmaktadır. Mezar peyzaj çalışmaları profesyonel kişiler tarafından uzman şekilde yapılması gereken işlemlerin bütününü kapsar.

Peyzaj Sınıfları Nelerdir?

Genel olarak peyzaj türleri ikiye ayrılır: Doğal Peyzaj ve Kültürel Peyzaj

Doğal Peyzaj: Doğanın kendi kendine oluşturduğu mükemmel görüntülerdir diyebiliriz. Adından da anlaşılacağı üzere doğallık ön plandadır. Doğal peyzaj yapılırken amaç sanki o mahal, doğanın kendisinin oluşturduğu, insanların müdahale etmediği bir alanmış gibi gösterilmeye çalışılır.

Kültürel Peyzaj: Doğadaki varlıkların veya objelerin insan mahareti ile harmanlanması ve hareketlenmesi sonucunda oluşturulmuş yerler kültürel peyzajı oluşturur. Kültürel peyzaj ise Doğal peyzajdan farklı olarak sanki orada doğanın oluşturduğu bir alan varmış ama insan elinin değmesiyle daha da modernize edilmiş bir alan oluşturulmuş gibi gösterilme amaçlanmıştır. Kültürel peyzaj türleri kendi içinde kullanımlarına göre isimlendirilmektedir.

Kırsal Peyzaj: Meyve ve sebze bahçeleri, tarım alanları, çiçekçilik işletmeleri vb. tesisler bu sınıfa girerler. İçten ve sakin yapısıyla sıklıkla kullanılır.

Turistik Peyzaj: Tatil köyü, sportif tesisler gibi alanlarda sıklıkla kullanılan peyzajdır. Uyarlaması mezarlıklar için de yapılabilir. Turistik alanlara doğal görüntü katmaktadır.

Mezarlıklara Uygulanabilecek Peyzaj Türleri Nelerdir?

Mezarlıklarda sıklıkla kullanılabilecek peyzaj çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

Kentsel Peyzaj: Doğayla insanı birleştiren alanların çiçeklendirilmesi, bakımalrının zamanında ve mükemmel şekilde yapılmasıdır dememiz mümkün. İnsanı bu kadar beton yığını arasından bir nebze de uzaklaştırmaya yarayan peyzaj çeşididir. Kentsel peyzaj genel olarak binalar için yapılabilir diyebiliriz.

Endüstri Peyzajı: Çevre kirliliğini ortadan kaldırmayı yarayan ve özellikle sanayi alanlarında yapılan peyzaj türüdür diyebiliriz. Pek doğal durmasa da etrafa doğal bir görüntü katar. Etrafta yer alan çevre kirliliğini yok ederek doğal ve yemiz bir görüntü elde edilmesini sağlamaktadır.

Orman Peyzajı: Bahçe ve piknik alanlarında sıklıkla kullanılan peyzaj doğayı koruyarak mükemmel kombinler elde edilmesini sağlar.

Mezarlıkta Yetişen Çiçekler Nelerdir?

Eğer bir sevdiğinizin mezarının güzel gözükmesini istiyorsanız ilk işiniz bir çiçekçiye gitmek olacaktır. Mezarlıkta yetişen çiçekler doğal görüntüsüyle mükemmel bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Aslında çiçekçiden aldığınız çiçekleri mezara dikmek bile mezar peyzaj için yeterlidir. Tabii ki bu durum biraz amatör kalacaktır. Hepimiz mezarların çiçekler sayesinde güzel ve ferah gözükeceğini biliriz. Ama hangi çiçekler bu doğal görüntüyü sağlamaktadır? Birazdan belki isimlerini ilk defa duyacağınız çiçekler yaz kış hem solmadan kalabiliyor hem de sevdiklerinizin mezarlarını adeta bir bahçeye çeviriyor. İşte bazı mezarlığa dayanıklı çiçekler şu şekilde sıralanabilir:

Acem halısı, kaz ayağı, buz çiçeği, sardunya, krizantem, kardelen, acem halısı, kaz ayağı, makas çiçeği, yasemin, gül, nergis, zambak, gala, sardunya, menekşe, frezya, çuha, anemon çiçekleri mezarlığa dayanıklı çiçeklerdir. Bu çiçekler soğuğa karşı oldukça dirençli olup susuz kalabilme özelliğiyle mezar peyzajı için uygun çiçekler arasında yer almaktadır. Sizlerde evinizin bahçenizin, parklarınız ve sitelerinizin yakınlarına çiçek ekmek istiyorsanız mezarda yetişen değişen hava koşullarına dayanıklı çiçekleri tercih edebilirsiniz.